LINDELÖFS SHOWROOM
Hornsgatan 29, STHLM
Öppet vardagar 08:30 - 16:30
08 442 70 00
LINDELÖFS SHOWROOM
Hornsgatan 29, STHLM
Öppet vardagar 08:30 - 16:30
08 442 70 00
LINDELÖFS SHOWROOM
Hornsgatan 29, STHLM
Öppet vardagar 08:30 - 16:30
08 442 70 00

Om oss

Lindelöfs fundament är kontinuitet och långsiktighet – centralt för en inredningsinvestering
som ska bli totalekonomiskt effektiv över tid.

Under sex decennier har Lindelöfs byggt upp ett betydande kunnande och ett pålitligt nätverk.
Vi månar om vårt oberoende. Våra uppdragsgivare får oavsett ärende alltid objektiv rådgivning.

Att vi jobbar fokuserat för att nå bästa projektnytta visar vi genom ett stort antal nöjda kunder.

Vår historia

Vår historia

2018

Select date

Lindelöfs upplever en stark uppgång. Efterfrågan av en oberoende inredningskoordinator har ökat, något som har gynnat Lindelöfs. Teleoperatören 3 väljer Lindelöfs som leverantör till sitt nybyggda huvudkontor i Globen-området i Stockholm.

2014

Select date

Lindelöfs vinner med Arcona tävlingen Sveriges snyggaste kontor – för andra året i följd. Trenden med ABW, Activity Based Work, ökar. Lindelöfs kontor och showroom byggs om enligt ’free seating’- modell.

2013

2002

Microsoft HK i Stockholm inreds enligt idén DNA – Det Nya Arbetslivet. Modellen bygger på ’free seating’ och Microsoft får utmärkelsen Sveriges snyggaste kontor. Lindelöfs ihop med partners i tillverkande led vinner det i Norden hittills största inredningsavtalet – arbetsmiljö för 17 000 personer inom Nordea. Bara nya kontoret Lindhagen ska omfatta 2 200 personer i aktivitetsbaserad miljö.

2009

2003

Tillsammans med arkitekterna Björn Jogefalk och Magnus Fredin deltar Lindelöfs i utställningen Designpassion. Konceptet Action at work introduceras med produkterna Actiontable, Actionbox och Actionwall.

2005

2004

Första gången som Lindelöfs närvarar på möbelmässan i Älvsjö med en egen monter. Det framtidsorienterade arbetsplatssystemet Resolve premiärvisas i Sverige.

2003

2005

AB Evert Lindelöf tar en unik position som tjänste- och mjukvaruleverantör kopplat till inredningsprojekt. En ny metodik med rådgivning, delprojektledning och inredningskoordinering introduceras. Lindelöfs anlitas som partner för årets största inredningsleverans i Sverige, nya Posten HK.

1999

2006

Efter att ha vunnit uppdraget att inreda Skanskas nya huvudkontor Hagaporten anser Lars att sonen Nils är redo att tillträda som VD i bolaget. Ett handslag bekräftar och så övertas en intilliggande gymlokal för att möta organisk och omsättningsmässig tillväxt. Med den nya ytan omfattar Lindelöfs showroom 1 200 kvm. Samarbetet med konstnären Ulf Wahlberg där utställningen också utgör galleri inleds. Lindelöf inför systematiskt miljöarbete för inre och yttre miljö. Bland nya kunder märks Coca Cola, Posten, WM-Data och Nike.

1992

2007

AB Evert Lindelöf inviger inredningsbutiken Bellman Interiör. Här erbjuds starka varumärken inom acessoarer och utsmyckningsföremål. En ny typ av inredning efterfrågas i samband med trenden med flexibla kontor, där medarbetarna inte har en fast arbetsplats.

1989

2008

Ett strategiskt samarbete inleds med Sigge Danielsson, vars företag Tentex arbetar med företagsprofilering och presentreklam. Lindelöfs erbjudande kring varumärkeskommunikation stärks. Företaget har utvecklats till ett av Sveriges ledande oberoende inredningsföretag. AB Evert Lindelöf anlitas för att inreda Globen. Samtidigt skaffar Lars Lindelöf sin första dator. Utan tangentbord, eftersom han förstår datorns värde i teorin, men inte värdet i praktiken.

1987

2009

En banbrytande tid i samband med datorernas intåg. Tekniken skapar ett nytt behov – av terminalbord. Kreatören Carlzon ritar Lindelöfs nya grafiska profil. Lindelövet och logotypen i handstil genomsyrar från och med nu kommunikationen.

1983

2010

Apoteket Enhörningen på Hornsgatan, hörnet Bellmansgatan, blir AB Evert Lindelöfs nya adress. Showroomet som skapas saknar motsvarighet i Sverige. Lars Lindelöfs intresse för konst blir på ett unikt sätt en del av miljön. Ledande nordiska producenter strömmar till. Nya kunder är DN, SvD, Expressen och NCC.

1977

2011

Lars Lindelöf förvärvar samtliga aktier i bolaget. En ny servicementalitet introduceras, med helhetslösningar och långsiktiga kundrelationer som ledord. Bland kunderna märks McDonalds, Canon, Ericsson och Trygg Hansa.

1971

2012

Paret Lindelöfs verkstad i villan byggs om till bostad för sonen Lars med familj. Plötsligt bor och verkar nu tre generationer Lindelöfs under samma tak.

1968

2013

Renovering av bordsskivor går ur tiden. Verksamheten utvecklas med fler producenter av nya möbler. Evert Lindelöf bygger två hus av begagnade bordsskivor. Slit- och slänggenerationen har ännu inte sett dagens ljus.

1964

2014

Företaget växer och byter till större lokaler, mer centralt belägna i Stockholm. Adress: Hammarbybacken 43, bredvid mjölkaffären. Samarbete med ett fåtal producenter av nya möbler inleds. Bland kunderna finns Shell, Byggmästareföreningen och Michelin.

1960

2014

Handelsbolaget Evert Lindelöf blir ombildat till AB Evert Lindelöf.

1956

2015

I takt med ökat behov av verksamhetsutrymme skaffas den första separata affärslokalen med lager i Tallkrogen,  närliggande läge till möbelverkstaden i Sköndal. Verksamheten består av möbelrenovering och handel med secondhand möbler.

1952

2017

Evert & Lilly Lindelöf bygger om undervåningen i villan till möbelverkstad och verksamheten startar. Syskonen Lars, Maria och Janne hjälper till i snickeriet. Lärdom för småttingarna: Livet är en helhet, arbete och fritid går ej att särskilja. Första omfattande uppdraget: Den blå galonen på stolarna i Tempos personalrestaurang ska bytas. Esso blir första storkunden, i dag heter Esso Cirkle K.