Stilfulla

7400

kvm

Vinge

U nder ombyggnaden av Vinges Stockholms-kontor evakuerades alla medarbetare under två år. Inför tillbakaflytten skulle 7400 kvadratmeter inredas fördelade på 6 plan. Drygt 300 arbetsplatser, en välkomnade reception, hörsal, konferensrum, bibliotek, terrass och en alldeles egen bistro tog form under ledning av inredningsarkitekt Cecilia Andreasson från Thomas Eriksson Arkitekter, Vinges kontorschef Lena Enberg samt inredningsprojektledare Jenny Disheden Gran från Lindelöf. Ett stort antal andra leverantörer, möbelproducenter och samarbetspartners var också inblandade i detta mycket omfattande projekt.

En tydlig målbild, höga ambitioner och kompetenta och kommunikativa projektmedlemmar har bidragit till ett fantastiskt resultat. Alla är rörande överens om att det har varit ett sagolikt samarbete och ett väloljat projekt.

Förväntningarna på både funktion och estetik var mycket höga och ändå lyckades vi möta dem. Vi har jobbat strukturerat och haft ett fantastiskt samarbete. Jag har aldrig känt att jag behöver dubbelkolla något, utan har varit helt trygg genom hela projektet. Vi flyttade till och med in i våra lokaler tidigare än vad som var tänkt och det är ju väldigt ovanligt, säger Lena Enberg, kontorschef hos Vinge.

300

arbetsplatser

Med hårdbevakning och täta avstämningar med alla leverantörer levererade vi 300 arbetsplatser och all annan inredning i tid. Trots pågående pandemi. Det var en perfekt leverans som gav riktig yes-känsla!

Professionellt och stilfullt , men inte stelt. Nordiskt rent, men inte kallt. Tidigt sattes färgskalan. Valet föll på en sober och neutral bas som ger Vinges vackra konstsamling rum att synas. Med utvalda och gedigna material skapas tidlösa ombonade rum med perfekt akustik och inbjudande känsla.

Det som är unikt med Vinges kontor är att det är väldigt omsorgsfullt hanterat på alla plan. Detaljerna är noga utformade och hela inredningen är ordentligt genomtänkt. Vi har vridit och vänt på kulörer, nyanser och material. Inget är lämnat åt slumpen. Och arbetet har fått ta lite tid. Vinge har låtit oss ha vision och ambition genom hela projektet, säger Cecilia Andreasson, Thomas Eriksson Arkitekter

Det har varit ett stort projekt och vi har fattat tusentals beslut. I början ställde vi oss frågor ur många olika perspektiv: Vad är Vinge och vad är inte Vinge? Svaren gav oss alla en tydlig barometer, karta och kompass. Nu ser vi att vi har lyckats pricka en gestaltning och en känsla i kontoret som ligger väldigt nära ursprungstanken. Det känns välkomnande, utvalt och stilfullt! säger Lena Enberg.

Färg

Färg

Färg

Färg

Färg

Färg

Vi lyssnar alltid på kulturbärare inom organisationen vi arbetar med. Vilka är de idag och vilka vill de bli? Vi brukar börja med ett uttryck i material och färger och enas om en palett. I det här fallet blev det snabbt tydligt att det skulle kännas seriöst, men inte stelt. Det finns något sakligt i våra skandinaviska färger och former. Här ville vi ha just det, men med en djupare, fylligare och mustigare ton.
Cecilia Andreasson Thomas Eriksson Arkitekter
De sista veckorna gick det fort. Med möbelleveranserna växte kontoret fram, både dag och natt. Den här mastodontprocessen tog form framför våra ögon när inredningen kom på plats. Det var helt magiskt!
Lena Enberg projektansvarig hos Vinge
Bistron
är
husets
hjärta

Bistron är husets hjärta. Där finns plats för måltider, samtal, arbete och fest. En plats att längta till och samlas på.

Jag kände mig barnsligt stolt när det var dags att flytta in. Det är så dynamiskt och modigt för att vara ett advokatkontor. Det är eget och noga utvalt. Det är ingen slump vad som står där. Jag trivs bäst i bistron och i våra bubble chairs som hänger i kedjor med utsikt mot slottet. Det är väldigt fina platser, säger Lena Enberg.

Jag har samarbetat med Lindelöf i olika projekt under många år. De är väldigt proffsiga och trevligt kundnära. De bygger relationer och är personliga på helt rätt sätt. Vi jobbar verkligen i samma lag och det blir bra då.
Cecilia Andreasson Thomas Eriksson Arkitekter