TM & Partners

Alla sinnen ska med

Advokatfirman TM & Partners flyttade 2020 in i helt nyrenoverade lokaler belägna i centrala Stockholm, granne med både Operan och Sankt Jakobs kyrka, precis invid Kungsträdgården. Lindelöf, Strategisk Arkitektur och projektgruppen hos TM har tillsammans skapat ett exklusivt och välkomnande kontor med boutiquekänsla.

Kontorets kungsbalkong
Konferensrum med utsikt över Kungsträdgården
Det här är det finaste kontor jag någonsin har varit på. Våra medarbetare tappade hakan när de kom in här första gången.
Safa Mahmoudi delägare i TM & Partners

D en historiska, men av 80-talet ganska misshandlade, byggnaden har renoverats med omsorg och återfått forna dagars glans. Generösa ytor på nära 2000 kvadratmeter i sex plan krävde ett tydligt koncept och en röd tråd. Inredning, möblemang och belysning samspelar, med sin skandinaviska varma stil, både med byggnadens själ och advokatbyråns proffsiga och familjära kultur. Det är klassiskt, modernt och smakfullt. Wow-känslan är total!

Att få förtroendet att göra om ett helt kontor och vara med från början är väldigt roligt. Allt är valt med enorm omsorg: möbler, material, färgpalett och alla små detaljer. Även om vi har skapat ett exklusivt kontor har vi haft en begränsad budget. Vi har anpassat, prioriterat och arbetat hållbart och med återbruk.

Arbetsbord och skrivbordsstolar har till exempel följt med från förra kontoret, men fått nya skivor och klädslar. Andra möbler har hamnat på nya platser och på så sätt fått nytt liv.

Vi har valt producenter och lever-antörer som jobbar miljömedvetet. Det är ett hållbart kontor på flera sätt, det arbete som gjorts kommer att vara till glädje under många år, säger Isabella Birke, inredningsarkitekt på Strategisk Arkitektur.

Oavsett budget jobbar vi alltid för att ta fram inredning med bästa funktion och med högt designvärde. Vi lyssnar in uppdragsgivare och inredningsarkitekt och tar fram förslag på lösningar i olika prisklasser.
Eva Olsson Evert Lindelöf

Det har varit ett omfattande och intensivt arbete att få allt på plats. Inredningsarkitekten Isabella från Strategisk Arkitektur och projektledaren Eva från Lindelöf har gjort ett fantastiskt arbete. Vi är 16 delägare, med starka viljor, så det var egentligen ingen lätt uppgift att göra alla nöjda.

Vi har varit på möbelmässa, sett moodbards, fått förslag på stilar och prisklasser, vi har provsuttit och provtittat. Eva har med kunskap, lyhördhet och lugn hållit oss i handen genom hela processen och vi är så nöjda med slutresultatet, säger Safa Mahmoudi.

Receptionsdisken är specialdesignad i bronsfärgat spegelglas med detaljer som läder och valnöt. Den är vacker som ett smycke!

Alla sinnen ska med. Vad är det du ser, känner, doftar och hör? En svag doft av läder och vanilj när du kommer in, musik som passar med färgskalan, soffans mjuka tyg och vattenglasets tyngd i handen. De små komponenterna skapar helheten.

Vi har haft en väldigt fin och nära relation till projektgruppen hos TM och det är mycket tack vare Eva Olsson på Lindelöf som har varit projektledare under hela arbetet. Eva och jag har varit väldigt samspelta. Det finns ingen prestige. Vi har hjälpts åt och gjort allt för att hitta de absolut bästa lösningarna för vår uppdragsgivare”, säger Isabella Birke

Redan från början sattes ambitiösa mål. Kontorsplan med öppen planlösning, en vindsvåning med styrelserum och vinbar, kungsbalkong och en magnifik reception skapar tillsammans en plats som verkligen välkomnar besökare och medarbetare. Ett genomarbetat koncept, specialritade möbler, belysning, växter, konst och en mängd omsorgsfullt uttänkta detaljer skapar en tidlös elegans som speglar företagets kultur.

Jag har arbetat med TM tidigare och blev såklart glad över möjligheten att samarbeta igen. Jag kände från början på mig att det här var något speciellt och med facit i hand är jag så nöjd med hela projektet. Vi har alla jobbat mot samma mål och slutresultatet blev fantastiskt, säger Eva Olsson på Lindelöf.