En OAS

EY

2021 flyttade revisions och rådgivningsföretaget Ernst & Young (EY) in i de nya lokalerna i Sergelhuset på Hamngatan i Stockholm. Lindelöf är stolt helhetsleverantör för all inredning och specialsnickerier till det nya kontoret ritat av arkitektfirman Tengbom. Kontoret präglas av ledorden hållbarhet, innovation och flexibilitet. Nu står 7500 kvadratmeter redo att ge rum för inspiration, samarbete och relationsskapande till EY:s 1500 stockholmsbaserade medarbetare.

Vårt nya kontor är mindre än vårt gamla, men har fler arbetsplatser, mötesrum och smarta ytor. Vi har tänkt till och hittat ett koncept där vi jobbar med öar, vilket också är en lokal koppling till Stockholm.
Jessica Schmidt manager, EY

Galleri

KONTORET
HAR ALDRIG
VARIT
VIKTIGARE

EY har i samband med flytten utvecklat en modell för hybridarbete där kontorets utformning blev en viktig del i förändringsarbetet. Kontoret är företagsnavet där intern kultur läggs och varumärke och företagsidentitet byggs. Med detta som grund har EY, i samarbete med arkitekterna på Tengbom och oss på Lindelöf, skapat vad vi vågar kalla morgondagens arbetsplats.

Här vill vi att alla medarbetare ska känna att det finns en plats för dem, därför har vi låtit samtliga kollegor delta aktivt i framtagandet av kontoret. Vi kommer in till kontoret för att samarbeta och bygga vår interna företagskultur. Att alla trivs här är därför helt avgörande.

Människan är den största tillgången på en arbetsplats, oavsett hur smart teknik man använder sig av. Vi är ett digitalt moget företag som älskar teknik, men vi vet att det är våra medarbetare som är vår största tillgång. Det har varit en viktig utgångspunkt i framtagandet av vårt nya kontor, säger Jessica Schmidt, manager hos EY.

Välkommen in

Välkommen hit

Tillsammans med Tengbom tog EY fram konceptet till det nya kontoret. Vägen dit bestod av många workshops, som resulterade i ett koncept inspirerat av Stockholms öar och husfasader, men också av ordet vardagsrum, som symboliserar en känsla av att vara hemma på jobbet.

När man kliver in på det här kontoret ska det inte kännas som ett dussinkontor, utan det ska spegla EY:s identitet och arbetssätt. Det gör det verkligen idag. Alla jobbar på olika sätt, och trivs i olika miljöer. Därför har vi byggt öar och oaser som skapar arbetsro och inspiration för alla medarbetare.
Sofia Dahlén inredningsarkitekt, Tengbom

Det har varit viktigt för EY att skapa en familjär känsla på kontoret, trots att det är ett stort kontor där många medarbetare ska rymmas och trivas. Att arbeta med olika öar och oaser har varit tacksamt för att uppnå en personlig känsla där alla får utrymme att trivas och utvecklas.

Eftersom vi jobbar med rådgivning kopplat till transformation och företagsutveckling, var det viktigt för oss att skapa ett kontor som också utstrålar detta. Vi hjälper våra kunder att maximera medarbetarupplevelsen, vilket vi såklart också vill göra för våra egna medarbetare, säger Jessica Schmidt.

God

kvalitet

Och livslängd

Hållbarhet är ett viktigt ledord på EY. Kravet på möblerna i det nya kontoret har därför inte bara varit att de ska vara unika och personliga, de behöver också vara av god kvalitet. Långlivade möbler tillverkade av bra material är ett hållbart val som inte bara värnar om människorna på kontoret, utan även miljön utanför.

God kvalitet är det bästa man kan göra för en hållbar miljö. Alla möbler på EY:s nya kontor har en lång livslängd, säger Sofia Dahlén, inredningsarkitekt hos Tengbom

Tajta deadlines krävde ett gediget samarbete. Förvandlingen av det nya kontoret har inneburit många specialbeställningar av material, möbler och inredning. Och med en snäv tidsram har det varit avgörande att samarbetet mellan alla tre parter fungerat så bra som det har gjort.

Samarbetet har varit 10 av 10. Vi har litat på varandras profession och peppat varandra längs vägen, säger Hanna Ekstrand, projektledare hos Lindelöf.

7500

kvadratmeter på 6 veckor

Vi hade 6 veckor Vi hade 6 veckor på oss att rita nya planlösningar till 7500 kvadratmeter. Det har inneburit stora utmaningar, ändå har vi haft det så trevligt hela tiden. Den här projektgruppen har varit väldigt proffsig och rolig att arbeta i, säger Sofia Dahlén.

Det var väldigt spännande att få komma in i det här projektet. Projektgruppen har varit sammansvetsad och kunden tog oss till sig som partner direkt, och inte bara som en leverantör. Det är här vi vill vara med våra kunder, säger Tove Prahl på Evert Lindelöf.