Image
Top
Meny

ATG

“A welcoming light”

Projektet – en välkomnande, effektiv miljö
Uppdraget bestod i att renovera och liva upp kontorsytorna i huset vid Solvalla strax utanför Stockholm. Lindelöfs samarbetspartner Note var ansvarig arkitekt. Kraven var tydliga: en högfungerande, öppen arbetsplats, med god akustik och belysning, med många öppna och slutna mötesplatser.

Inspiration från flygfotografi
Inspiration till det nya kontoret kom från flygfotografi, med dess mönster av markytor. Olika golv användes för att skapa spännande stigar i kontorslandskapet.

En utmaning var den tidigare ingången, mörk och  med blandade stilar. Lösningen blev förenkling, med rena ytor och underlättad navigering. En häst i full skala välkomnar besökaren.

  • ATG – AB Trav och galopp
    Antal personer: 300
    Total yta: 9 000 kvm
    Arkitektkontor: NOTE
    Antal producenter: 25
    Inredningskordinator: AB Evert Lindelöf
  • I urvalsprocessen av inredning var Lindelöfs ett viktigt bollplank för ATG och arkitekt. Löpande projektsamarbete där Lindelöfs koordinerade provmöbleringar av lös inredning. Vidare har Lindelöfs ansvarat för upphandling av samtlig inredning med planering och genomförande av logistik och montage.