Image
Top
Meny

Skype

”Det är en sak att göra coola saker på papper”

Projektet – Attraktion och varumärke
Skypes flerfaldigt prisbelönta kontor i Münchenbryggeriet i Stockholm har en inredning i internationell anda. Medarbetarna på kontoret kommer från 26 olika nationer och det unika och prisbelönade utseendet är inte bara en varumärkesfråga, utan lika mycket en attraktionsfråga. Lindelöfs roll har varit att förverkliga det fantasifulla och unika designkonceptet framtaget av arkitekterna på pS Arkitektur.

Ett unikt kontor och uppdrag
Lindelöfs har hjälpt till att lösa alla specialsnickerier, som bardiskar samt estetiska lösningar som fototapeter och olika ljusinstallationer. Kontoret har ett 50-tal olika fototapeter. Arkitekterna ritade avancerade specialarmaturer i form av moln eller bubblor, en referens till kundens logotyp. Lindelöfs såg till att de gick att genomföra.

”Det är en sak att göra coola saker på papper, men det ska landa också, och där har Lindelöfs gjort en mycket bra insats”, säger ansvarig arkitekt.

Utsett till ett av världens 20 coolaste kontor i World’s Coolest Offices av Inc. Läs om Skypes kontor i Deezen Magazine.

 • Skype Stockholm
  Antal anställda: 170
  Total yta: 3 000 Kvadratmeter
  Färdigställt: 2012
  Arkitektkontor: pS Arkitektur
  Möbelleverantör: Evert Lindelöf AB
  Antal producenter: 30

 • Lindelöfs roll var bland annat att realisera de många speciallösningarna. En utmaning för Lindelöfs, men också det som gjort att kontoret hamnat på allas läppar.
Hela caset Skype (PDF 3,2 MB, 14 sidor)