Image
Top
Meny

Microsoft

”Rätt inrett för framtiden”

Projektet – Krav på många olika funktioner
Genom innovativ, funktionell och snygg inredning har Lindelöfs tillsammans med arkitekten effektiviserat användandet av Microsofts kontorsyta med en tredjedel. En arbetsplats på Microsoft är ett numera ställe där man kan utföra sitt arbete. Företaget har gått från att räkna arbetsplatser till att istället räkna sittplatser. Ett koncept som visat sig lika effektivt som trivsamt för medarbetarna.

Det handlar om att mötas – Microsoft kallar konceptet Det Nya Arbetslivet
Microsoft som företag behöver vara innovativa och ha en arbetsplats som uttrycker detta. Det var utgångspunkten för det nya kontoret. För medarbetarna innebär det inga fasta arbetsplatser. En spännande utmaning för Lindelöfs, vars roll varit ett möblemang som uppfyller krav på många olika funktioner – från korta spontana möten till arbete under djup koncentration, som kräver ostördhet.

Vinnare av Sveriges snyggaste kontor 2013.

 • Microsoft Stockholm
  Antal anställda : 430 (600 med konsulter)
  Total yta före renovering: 11 600 kvadratmeter
  Total yta Microsoft Staden: 8 500 kvadratmeter
  Arkitektkontor: Murman Arkitekter
  inredningskordinator: Evert Lindelöf AB
  Antal producenter: 63
 • Lindelöfs roll var att agera bollplank till både kund och arkitekt för att hitta innovativ, funktionell inredning. Kundens aktivitetsbaserade strategi gav upphov till ett av de största projekt Lindelöfs genomfört, med 63 inblandade producenter samt specialsnickerier.
Hela caset Microsoft (PDF 3,4 MB, 13 sidor)